Attraktiva samhällsmiljöer – industriell symbios och cirkulär livsmedelsproduktion

Hur kan kommuner och företag samarbeta för att göra attraktiva miljöer till medborgarna? Och hur går man mot en hållbar livsmedelsproduktion? Detta har Bjuv jobbat med och kom den 26 november för att höra mer.

På plats får vi höra Bjuvs kommuns Göran Skoog berätta om industrins betydelse för kommunen. Senare kommer Jan Jönsson belysa jordbruket ur ett energiperspektiv. Även näringslivssamordnaren i Bjuv, Bengt Fellbe, berättar om kommunens arbete med hur de nyttjar resurser som finns tillgängligt och möjligheterna med dessa. Vi avslutar med att titta på Bjuvs pilotinvestering i projektet UBIS som nyttjar närliggande restvärme till samhällsplaneringen.

När: Tisdagen den 26 november 2019, kl 08:30 – 12:00
Var: Mikaelstugan, Norra storgatan 3, 267 31 Bjuv
Hur: Anmälan här! (kfsk.se/konferens/)
Vad: Kostnadsfritt seminarium om industriell symbios, inklusive fika och lunch

Program
08:30 Inregistrering och fika
09:00 Inledning – Per Persson, Energikontoret Skåne
09:20 Historiskt ansvarstagande från industrin och dess nyckelroll i samhällsbyggandet – Göran Skoog, Bjuvs kommun
10.00 Innovativt jordbruk ur ett energiperspektiv – Jan Jönsson, Lydinge – Rosendal-Vrams Gunnarstorp
10.30 Inblick: Urban food – Urban health – Bengt Fellbe, Bjuvs kommun
11:00 Studiebesök: Pilot med restvärme – Bjuvs kommun
12:00 Avslutande lunch – Söderåsens GK



Varmt välkommen!
Per Persson, Energikontoret Skåne, per.persson@kfsk.se, 072-885 49 47

About the Author

Bengt Fellbe