Aktuellt

Food in

Urban Food from Residual Heat

Turning excess heat into local produce for greener cities. Project period: March 2017 – September 2018 Location Malmö, Lund, Bjuv and Oskarshamn Theme: Urban Transitions Lead contact: Bengt Persson, Project Manager at Swedish University of Agricultural Sciences Stakeholders: Private and …

Read More
Projekt Sustainable Food 2.0 i Ljusdal

Projekt Sustainable Food 2.0 i Ljusdal

Ljusdals kommun och Ramböll söker Dig som vill vara med och finansiera, utveckla och bygga upp: Morgondagens cirkulära och hållbara livsmedelsproduktion, i syfte att säkra livsmedelsförsörjningen i Sverige. En ny konkurrenskraftig svensk industri som kan skapa tusentals nya jobb En miljömässigt hållbar livsmedelsproduktion med minimal …

Read More

Matförsvar – Food defence

Fisk- och grönsaksodling i hus över hela Sverige. Betydelsen av att granska världens livsmedelsproduktionssystem för mänskligheten undersöks av Hortonom vid Sveriges lantbruksuniversitet, Håkan Sandin när det gäller behovet för människan att äta mer hälsosam mat och att producera den på …

Read More