För utrymmessnål och effektiv produktion krävs en genomtänkt hantering av avfall. Våra miljövänliga komposteringslösningar täcker alla behov – från 5 till 1400 kg per dag. Ett helautomatiserat system med värme och mikroorganismer bryter ner matrester och annat komposterbart organiskt avfall …
Read MoreAktuellt
Tillsammans förverkligar vi Sveriges livsmedelsstrategi
Tillsammans initierar, skapar förutsättningar och bygger vi en ny svensk primärproduktion och livsmedelsindustri. Härnösands politiska ledning tillsammans med Näringslivskontor, Energibolag och High Coast Invest Sweden besökte under två dagar Bjuvs kommun – Food Valley of Bjuv för ett erfarenhetsutbyte. Det …
Read MoreNorra Sveriges Foodtech Centrum
I Härnösand pågår ett projekt för att undersöka hur framtidens livsmedelsindustri måste se ut för att både vi och miljön ska må bra. Ett samarbete mellan Mittuniveritetet och Härnösands kommun. Bilder från pixabay.com Musik från Purple-planet.com
Read MoreUtveckling av ”Gröna näringar” i Hofors, Gävleborg och Norra mellansverige
Växthuset i Hagaparken är en plattform för kommunens satsningar att utveckla mer gröna näringar med fokus på hållbar odling och distribution, besöksnäring, arbetsmarknadsutveckling och integration. Hofors Kommun har nu tillsammans med Högskolan i Gävle tagit en regional ledning inom sektorn …
Read MoreForskning för en gemensam framtid – Foodtech
Om samverkansavtalet mellan Härnösands kommun och Mittuniversitetet Sedan 2016 har Härnösands kommun och Mittuniversitetet ett samverkansavtal. Målet med avtalet är att utveckla kommunens verksamheter utifrån kommunens tillväxtstrategi samt att stödja Mittuniversitetets strategier för utbildning och forskning. − Vårt mål är …
Read MoreAttraktiva samhällsmiljöer med industriell symbios och cirkulär livsmedelsproduktion
Program, 2019-11-26:Inledning, Per Persson, Energikontoret Skåne Industrin – Historiskt ansvarstagande och nyckelroll i samhällsbyggande, Göran Skoog, Bjuvs kommun Innovativt jordbruk ur ett energiperspektiv, Jan Jönsson, Lydinge-Rosendal-Vrams GunnarstorpUrban food & Urban health, Bengt Fellbe, Bjuvs kommunStudiebesök: Pilot med restvärme, Lennart Andersson …
Read MoreDelegation från Ukraina besöker teknikleverantörer inom SSEC
13 jordbrukare, livsmedelsproducenter och odlare av frukt, grönsaker och bär från södra Ukraina besökte 14 nov teknikföretag inom SSEC. Delegationen som bla. visat intresse för Food Valley of Bjuv, uttryckte ett stort intresse för svensk utrustning och lösningar för frysning, …
Read MoreDigital live-konferens om hållbarhet och mänskliga rättigheter
När Härnösand och Sida ordnar en stor konferens i Härnösand är bara några av deltagarna på plats. De övriga finns i Bogotá, Nairobi och Bangkok. Konferensen sker live och alltså på fyra kontinenter och i olika tidszoner under tre dygn. …
Read MoreAttraktiva samhällsmiljöer – industriell symbios och cirkulär livsmedelsproduktion
Hur kan kommuner och företag samarbeta för att göra attraktiva miljöer till medborgarna? Och hur går man mot en hållbar livsmedelsproduktion? Detta har Bjuv jobbat med och kom den 26 november för att höra mer. På plats får vi höra …
Read MoreClimate change – challenges and opportunities
Climate change gives us new social challenges and the development of new biofuels and products is important to meet the environmental challenges. How can research contribute to reducing climate change and face the challenges of the global Agenda 2030 goals? …
Read More