Aktuellt

Projekt Sustainable Food 2.0 i Ljusdal

Projekt Sustainable Food 2.0 i Ljusdal

Ljusdals kommun och Ramböll söker Dig som vill vara med och finansiera, utveckla och bygga upp: Morgondagens cirkulära och hållbara livsmedelsproduktion, i syfte att säkra livsmedelsförsörjningen i Sverige. En ny konkurrenskraftig svensk industri som kan skapa tusentals nya jobb En miljömässigt hållbar livsmedelsproduktion med minimal …

Read More

Matförsvar – Food defence

Fisk- och grönsaksodling i hus över hela Sverige. Betydelsen av att granska världens livsmedelsproduktionssystem för mänskligheten undersöks av Hortonom vid Sveriges lantbruksuniversitet, Håkan Sandin när det gäller behovet för människan att äta mer hälsosam mat och att producera den på …

Read More
Peckas Naturodlingar i Härnösand är Europas största kretsloppsodling

Framtidens livsmedelsindustri – Nationell konferens

Livsmedelsbranschen står inför en betydande förändring vilket för med sig stora möjligheter till tillväxt, sysselsättning, forskning och utveckling. Branschen måste bli mer hållbar och nya produktionstekniker behöver utvecklas. Ur ett sysselsättningsperspektiv behöver Sverige skapa och utveckla nya näringar för att …

Read More