SSEC anordnade 17-18 sept en lokal workshop med internationell utblick i Floda, Lerums kommun. Lerum är den senaste i raden av kommuner som ser möjligheter i att ansluta sig till SSEC för att utveckla en hållbar-cirkulär livsmedelsindustri. Beslut förväntas fattas …
Read MoreAktuellt
Att utveckla ett cirkulärt kretsloppssamhälle
Bjuvs kommun har via sitt deltagande i EU-projektet ”UBIS-Urban Baltic Industrial Symbiosis” varit på studiebesök i Polen för att utbyta erfarenheter och jobba för samverkan. Sellebergaområdet ska utvecklas i samverkan med utvecklingen av Food Valley of Bjuv. Med närheten till …
Read MoreNo Agricultural Waste
Under två dagar, 27-28 maj, har Bjuvs kommun haft besök av det franska forskningsinstitutet INRA och Horizon 2020-projektet No Agricultural Waste (NoAW). Projektet har ett 15-tal partners i Europa och Asien med målsättning att minska klimatpåverkan inom jordbruksnäring och livsmedelsproduktion. …
Read MoreAttraktivt att jobba för cirkulär och hållbar livsmedelsproduktion
Vid vårt senaste seminarium, 23 maj på Ramböll i Stockholm, presenterade sig flera innovativa företag för medlemskap i SSEC. Att vara med och utveckla en modern, hållbar och cirkulär livsmedelsindustri är attraktivt och intresserar de ”Bästa i klassen”. Företagen som …
Read MoreMittuniversitetet och Härnösands kommun vill utveckla en hållbar livsmedelsindustri
Mittuniversitetet och Härnösands kommun startar tre forskningsprojekt inom Foodtech under 2019. Satsningen stödjer Härnösands kommuns inriktning om att skapa ett nationellt centrum för forskning, utveckling och innovation inom Foodtech. – Vi ser att vår region kan vara med och utveckla …
Read MoreRecept för hållbar och klimatsmart livsmedelsproduktion
Sverige och världen står inför en enorm utmaning i att producera tillräckligt med mat för en växande befolkning, samtidigt som vi ska uppnå klimatmålen med minskade utsläpp och fossilfri energi.SSEC – ett forskningsprogram inom Sveriges lantbruksuniversitet med tvärsektoriella medlemmar, akademi, …
Read MoreHealth, environment and economy: Sustainable food production at FoodParks
The inseparable triple combination of health, environment and economy is the basis for all development work and creates lasting sustainable food production. This also applies when we build a completely new food industry. Our task is not to close our …
Read MoreBättre tillgång på fisk med fiskodling på land
Tillgången på fisk i Östersjön kan bli osäker i takt med att bland annat klimatförändringar påverkar fiskens livsmiljöer i havet. Så kallade akvaponiska system är ett sätt att odla fisk på land i slutna system på land och samtidigt nyttja …
Read MoreUrban Food from Residual Heat
Turning excess heat into local produce for greener cities. Project period: March 2017 – September 2018 Location Malmö, Lund, Bjuv and Oskarshamn Theme: Urban Transitions Lead contact: Bengt Persson, Project Manager at Swedish University of Agricultural Sciences Stakeholders: Private and …
Read MoreProjekt Sustainable Food 2.0 i Ljusdal
Ljusdals kommun och Ramböll söker Dig som vill vara med och finansiera, utveckla och bygga upp: Morgondagens cirkulära och hållbara livsmedelsproduktion, i syfte att säkra livsmedelsförsörjningen i Sverige. En ny konkurrenskraftig svensk industri som kan skapa tusentals nya jobb En miljömässigt hållbar livsmedelsproduktion med minimal …
Read More